Newsletter #17

 

 

 

Kwaliteit: overzicht ringtesten oktober - november - december

Ringtesten maken deel uit van de dagelijkse werking van Primoris. Ringtesten zijn onafhankelijke controles naar de analysekwaliteit van een laboratorium. Op basis van de resultaten van deze ringtesten worden de prestaties van de analysemethoden geëvalueerd en bijgestuurd. Bovendien neemt Primoris regelmatig deel aan undercover ringtesten om te voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen.

In oktober, november en december nam Primoris deel aan de volgende ringtesten:

  • FAPAS: pesticiden op chilipeper
  • FAPAS: Tropaanalkaloïden op babyfood (meergranen)
  • FAPAS: contaminanten in melkpoeder
  • Proof-ACS: pesticiden op peer/sla
  • FAPAS: pesticiden op ananas
  • Relana/Proof-ACS: pesticiden op puree van clementines
  • EURL-FV: pesticiden op gemalen zwarte peper
  • FAPAS: contaminanten op spinaziepuree

Primoris als vaste waarde in kwaliteitscirkel Relana

Sinds de oprichting in 2005, is Primoris opgenomen in Relana, dé kwaliteitscirkel van labo's op het vlak van analyse van pesticiden en contaminanten. Het woord Relana staat voor "reliable analysis" en is opgericht met als doel om de kwaliteit en integriteit van analyses binnen de voedselketen te verzekeren. Labo’s die erkend zijn door Relana, staan garant voor hoge betrouwbaarheid en uitstekende kwaliteit. Relana focust in het bijzonder op professionele evaluatie van de analytische en klantondersteunende competenties van laboratoria.

Alle labo's die opgenomen zijn in Relana engageren zich om hoge kwaliteit te leveren in hun activiteiten en dienstverlening. Via systematische strenge ringtesten, wordt de kwaliteit van de erkende laboratoria bovendien systematisch getest en geëvalueerd met het oog op verdere erkenning.

Primoris is bovendien het enige Belgische labo dat opgenomen in is in de selecte groep van erkende Relana-labo’s. Momenteel voldoen slechts 11 laboratoria in heel Europa aan de strenge criteria van Relana.

Klik hier om de erkenning 2018 te bekijken

 

 

 

 

 

 

footer