Opening Primoris Costa Rica

2019 = opening van Primoris Costa Rica

Primoris staat garant voor ondersteuning met kwalitatieve residuanalyses van pesticiden en contaminanten in levensmiddelen en dierenvoeders. Deze ondersteuning mag u gerust mondiaal noemen, aangezien we op regelmatige basis stalen ontvangen uit meer dan vijftig verschillende landen. Dankzij de opening van labo's in Bulgarije en Colombia en commerciële activiteiten in onder andere Frankrijk en Nederland, heeft Primoris zijn klantenbestand internationaal sterk uitgebreid. Dit zorgde op zijn beurt voor een verhoogd aantal analyseaanvragen uit Oost- en West-Europa, de VS en Centraal- en Zuid-Amerika.

“De missie van Primoris is het verbeteren van voedselveiligheid, productkwaliteit en duurzaamheid. We willen de volledige voedselketen ondersteunen met kwalitatieve en snelle analyses die een meerwaarde betekenen voor de producten van onze klanten”, aldus Carine De Clercq, General Manager van Primoris. 

Nieuw labo in Costa Rica

Na het succes van de laboratoria in Bulgarije en Colombia, bereiden we momenteel de opening voor van een nieuw labo in Costa Rica. Carine De Clercq: “Costa Rica produceert grote hoeveelheden groenten en fruit, met een hoge export naar Europa. Daarnaast bevindt het land zich ook in het hart van Centraal-Amerika, waardoor we ook vele andere landen uit Centraal Amerika makkelijk kunnen ondersteunen. Door dit labo op te starten, willen we ondersteuning bieden aan het land en in het bijzonder aan de export in de hele regio.”

De volgende mijlpaal is de ISO 17025-accreditatie en de opening van het lab zelf is gepland voor januari 2019. Meer informatie over het Costa Ricaanse labo zal de komende weken op deze website gepubliceerd worden.