1. Zalig kerstfeest en een betrouwbaar 2017
2. Lancering betrouwbare analysemethode Norovirus en Hepatitis A
3. Betrouwbare analyses glyfosaat op 10 ppb
4. Methode-update: wijziging in analysemethode voor captan en folpet
5. EFSA: Resultaten EU-rapport 2014 over pesticideresiduen in voeding
6. Extranet: Optimaliseer de registratie van uw stalen
7. Uitstekende resultaten BNN-test 2016 – Overzicht ringtesten
8. Update Europese wetgeving
9. Deelname DeLOG meeting en bezoek QS

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Zalig kerstfeest en een betrouwbaar 2017

 

Het voltallige team van PRIMORIS Belgium wenst u bijzonder zalige kerstdagen en een betrouwbaar 2017! Door de eindejaarsperiode is het labo gesloten op:

  • Zaterdag 24 december
  • Zaterdag 31 december

Lees meer

Lancering betrouwbare analysemethode Norovirus en Hepatitis A

 

Vanaf 9 januari kan u bij PRIMORIS ook terecht voor betrouwbare analyses van Norovirus (type GI en GII) en Hepatitis A. Dankzij een zeer intensieve samenwerking met experten op het vlak van virologie, microbiologie en voedselbewaring, zijn we erin geslaagd een methode te ontwikkelen die de hoogst mogelijke betrouwbaarheid verzekert voor de moeilijke analyse op NoV en HAV.

Lees meer

Betrouwbare analyses glyfosaat op 10 ppb

De voorbije maanden heeft ons R&D-team hard gewerkt aan een unieke hoogwaardige analysemethode voor glyfosaat op 10 ppb, zoals vereist door de babyvoeding en organische sector.

Lees meer

Methode-update: wijziging in analysemethode voor captan en folpet

Op 9 januari wijzigen we onze methode voor de bepaling van folpet en nemen we de bepaling van captan op in onze GMS-multimethode. De huidige CL1B-methode voor de bepaling van captan en folpet in groenten en fruit zal dan ook verdwijnen.

Lees meer

EFSA: Resultaten EU-rapport 2014 over pesticideresiduen in voeding

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft het EU-rapport van het jaar 2014 gepubliceerd over pesticideresiduen in voeding. Volgens het rapport zijn 97% van de voedingsstalen die getest zijn in de Europese Unie vrij van pesticideresiduen of bevatten ze slechts sporen die binnen de wettelijke grenzen vallen.

Lees meer

Extranet: Optimaliseer de registratie van uw stalen

Extranet vormt een van de moderne tools die we aanbieden om de registratie en opvolging van stalen nog efficiënter te laten verlopen. En niet zonder succes want sinds 2012 is het aantal registraties via extranet verdrievoudigd en momenteel wordt bijna de helft van alle stalen geregistreerd via extranet.

Lees meer

Uitstekende resultaten BNN-test 2016 – Overzicht ringtesten

We hebben heel goed nieuws voor onze klanten die actief zijn in de organische sector: we hebben namelijk een excellent resultaat behaald in de jaarlijkse bewaamheidstest van het Duitse Bundesverband Naturkost Naturwaren ( BNN), in het kader van de organische groenten- en fruitteelt.

Lees meer

Update Europese wetgeving

We informeren u graag over wetgeving via onze website, meerbepaald over recente aanpassingen in de Europese wetgeving. We updaten onze lijst om de twee weken en in deze lijst vindt u alle toekomstige wijzigingen en wijzigingen die de voorbije twee maand zijn geactiveerd.

Lees meer

Deelname DeLOG meeting en bezoek QS

Door onze grote specialisatie is PRIMORIS vertegenwoordigd in verscheidene werkgroepen. Een ervan is de Duitse community voor groenten en fruit DeLOG (Deutsche Laborgemeinschaft für Obst und Gemüse) van het DFHV (Deutscher Fruchthandelsverband e.V.).

Lees meer

© 2016 - PRIMORIS Belgium – alle rechten voorbehouden

 

 

 

 

 

footer