Newsletter #7

 

 

 

Methode-update: wijziging in analysemethode voor captan en folpet

Op 9 januari wijzigen we onze methode voor de bepaling van folpet en nemen we de bepaling van captan op in onze GMS-multimethode. De huidige CL1B-methode voor de bepaling van captan en folpet in groenten en fruit zal dan ook verdwijnen.

Captan

Door een update in de Europese wetgeving is de residudefinitie van captan gewijzigd. Deze verordening N°452/2016 van de commissie is gepubliceerd in het publicatieblad van de Europese Unie. Bij PRIMORIS volgen we wijzigingen in verschillende wetgevingen op te voet om ervoor te zorgen dat onze analyseresultaten getoetst worden aan de actuele wetgeving. 

Volgens bovenstaande verordening is de residudefinitie van captan gewijzigd naar de “som van captan en Tetrahydroftalimide (THPI), uitgedrukt als captan”, terwijl in het verleden captan altijd als een individuele component moest worden gerapporteerd.

Wanneer u een analyse aanvraagt voor captan, zullen we dan ook automatisch de aanwezigheid en het gehalte aan THPI bepalen, aangezien dit bij wet verplicht is. Op het analyserapport zullen we de som van captan en THPI plaatsen, uitgedrukt als captan.

Folpet

De bepaling van folpet is eveneens opgenomen in de CL1B-methode. Vanaf 9 januari bieden we de  nieuwe methode [FOLP_01_A] aan zodat we deze analyse aan onze klanten kunnen blijven aanbieden.

Technische details

Product

Tot 8 januari

Vanaf 9 januari

Rapporteerlimiet

Captan

Multiresidumethode [CL1B] en [GMS]

Multiresidumethode [GMS]

10 ppb

Folpet

Multiresidumethode [CL1B]

Monoresidumethode [FOLP_01_A]

20 ppb


Gelieve hiermee rekening te houden wanneer u analyses aanvraagt voor captan of folpet.

Het nieuwe certificaat zal geactiveerd worden op 9 januari en zal beschikbaar zijn op de klantenzone van onze website op woensdag 4 januari.

 

 

 

 

 

 

footer