Newsletter #9

 

 

 

Studienamiddag 2017: Contaminanten en voedselveiligheid | Een uitdagende combinatie

Op donderdag 15 juni organiseren we onze jaarlijkse studienamiddag in Nazareth (België). Registreren kan vanaf woensdag 3 mei tot woensdag 7 juni via de website www.primorisevent.be.

De studienamiddag gaat volledig in het Nederlands door.

De Clercq Carine

Centraal op de agenda staan dit jaar nieuwe uitdagingen inzake residuen en contaminanten binnen de circulaire economie, een economisch systeem dat de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseert en waardevernietiging minimaliseert. Dit kan zijn effect hebben op productkwaliteit en voedselveiligheid. Tijdens de studienamiddag zullen we zowel vanuit de wetgeving als de praktijk en het labo deze nieuwe uitdagingen het hoofd bieden.

We zorgen echter ook voor een vaste waarde in het programma met een lezing over de resultaten van de residumonitoring 2016.

En natuurlijk sluiten we af met een receptie, omdat we streven naar een duurzame relatie met onze klanten.

Carine De Clercq
Directeur Primoris

 

PROGRAMMA

Voor het volledig programma, de timing en het adres kan u terecht op www.primorisevent.be.

In a nutshell:

ONDERWERP

SPREKER

De rol van residuen en contaminanten in circulaire economie

Bestaat er een wettelijk kader inzake circulaire economie? En kunnen residuen en contaminanten voor problemen zorgen bij hergebruik van grondstoffen, nevenstromen, verpakkingsmateriaal, etc. Waar kunnen mogelijke contaminatieroutes insluipen? 

Liesbeth Jacxsens
Agro ABC vzw
Universiteit Gent, vakgroep voedselveiligheid en voedselkwaliteit

Migratie uit voedselverpakkingen met focus op minerale oliën

Een overzicht van contaminanten afkomstig uit verpakkingsmaterialen: welke groepen bestaan er? Wat is de relevante wetgeving en zijn er mogelijke oplossingsstrategieën?

An Vermeulen
Pack4Food, Technologisch adviseur

Veilig en duurzaam voeder? Ja, absoluut!

De Belgische mengvoederindustrie valoriseert jaarlijks meer dan 3,5 miljoen ton bijproducten, die anders op de afvalberg zouden terechtkomen. Uiteraard staat de (voedsel)veiligheid van deze stromen centraal, naast de kwaliteit en de nutritionele waarde. Door de jaren heen werd een ganse voedselveiligheidsaanpak uitgewerkt die mede gedragen wordt door alle schakels van de keten, bestaande uit de leveranciers van onder meer deze grondstoffen, handelaars, transporteurs en mengvoederfabrikanten. 

Karen Kerckhofs
BEMEFA, beleidsmedewerkster voedselveiligheid, kwaliteit en crisismanagement

Nieuwe contaminanten op weg naar het labo

Een overzicht van de geplande analytische uitbreidingen rond mycotoxines, planttoxines, minerale olie, ... ter ondersteuning van de food en feed sector.

Hans Braeckman
Primoris Belgium, Hoofd Product Management

Resultaten van de residu-monitoring 2016

Vicky Lefevre
FAVV, Directeur-Generaal Controlebeleid

 

Inschrijvingen

Op 3 mei gaan de inschrijvingen open op www.primorisevent.be. Onze klanten ontvangen per email nog een persoonlijke uitnodiging.

Nu al meer weten?
Stuur een email naar communications.be@primoris-lab.com met uw vraag. We hopen alvast u te mogen verwelkomen en raden u aan om snel in te schrijven, want vol is vol.

 

 

 

 

 

 

footer