Studienamiddag 19 juni 2018 - Inschrijvingen open!

Inschrijven kan vanaf nu op www.primorisevent.be
De studienamiddag gaat volledig in het Nederlands door.


 

De Clercq CarineBeste

Onze studienamiddag gaat voor de 10e maal door. We hebben er u dan ook heel graag bij tijdens deze bijzondere editie!

Met zijn allen zijn we bezorgd over de voedselveiligheid waarbij onze acties gericht zijn op risicobeheersing die een multi-aanpak vereist. Het seminarie start met het belichten van het regelkringprincipe, de basis van elk zorgsysteem. Hoe schatten we risico’s in, wat zijn aandachtspunten bij het beheer en hoe integreren we dit in ons eigen food safety management system?  

Maar hoe degelijk onze procedures en het risicobeheerssysteem ook zijn, de menselijke factor zorgt voor variabiliteit en het al dan niet welslagen. Daarom is het belangrijk dat er een cultuur rond voedselveiligheid aanwezig is in het bedrijf. Een praktijkstudie toont ons hoe je die cultuur kan meten en van daaruit acties kan ondernemen.

Wat ziet de consument als risico? Wat is de perceptie over nieuw opkomende risico’s? Een recente EFSA-studie, uitgevoerd door ICF-GfK, brengt de resultaten van 25 EU-landen bijeen, en zoomt even in op België.

Onderzoek en analyse moeten ons objectieve gegevens bezorgen voor de risico-inschatting en de vooruitgang van ons risicobeheerssysteem. Daarbij is de keuze van gepaste technologie en effectieve methodes belangrijk. “Wat willen we weten?” moet de leidraad zijn voor “wat willen we meten?”.

De vaste waarde mag uiteraard niet ontbreken. Daarom staan de resultaten van de Belgische residumonitoring 2017 en de vergelijking met Europese resultaten, opgemaakt door FAVV, ook dit keer op het programma.

Om deze jubileumeditie in stijl af te sluiten, ronden we af met een uitgebreide receptie waarop we met u graag napraten over de voorbije edities en, belangrijker nog, al uitkijken naar de volgende tien edities.

Carine De Clercq
Directeur Primoris