Newsletter #5 – Augustus 2016

 

 

 

Interessante lezingen op de Primoris studiedag

Net voor de start van de zomervakantie hebben we onze jaarlijkse studiedag georganiseerd in Nazareth. Aangezien we de dag van vandaag talrijke uitdagingen in de voedselveiligheid in de ogen kijken op verschillende niveaus, maakten we van deze uitdagingen ons centraal thema tijdens de studiedag. Bovendien bestaat het onafhankelijk Belgisch labo Primoris dit jaar 15 jaar en hebben we dit eveneens op gepaste wijze gevierd.

Het deed ons veel plezier om te lezen en te zien dat het seminarie bij de aanwezigen bijzonder goed in de smaak is gevallen.

Carine De Clercq, directeur Primoris Belgium: “Als we denken aan voedselveiligheid van plantaardige producten, komen we al snel uit bij pesticideresiduen. Deze vormen vandaag de dag nog steeds een belangrijk aandachtspunt, maar de laatste jaren zijn er nog andere substanties bijgekomen die de voedselveiligheid kunnen bedreigen. Daarom hebben we deze studienamiddag niet beperkt tot pesticideresiduen maar hebben we het ook gehad over enkele belangrijke groepen contaminanten zoals mycotoxines en virussen.”

Hans Braeckman (Primoris Belgium), Liesbeth Jacxsens (Agro ABC), Mieke Uyttendaele (UGent), Walter Van Ormelingen (FAVV) en Frans Verstraete (DG Santé) gaven elk een lezing vanuit hun eigen specialiteit.

  • Contaminanten in Europa: de nabije toekomst
    • Frans Verstraete, European commission, DG Santé
  • Ontwikkelingen in de labowereld
    • Hans Braeckman, Primoris Belgium, Head of Product Management
  • Virussen in groenten en fruit: hoe en wat?
    • Mieke Uyttendaele, Ghent University, director laboratory of Food Microbiology and Food Preservation
  • Cumulatieve risicobeoordeling van residuen: wat brengt de toekomst?
    • Liesbeth Jacxsens, Agro ABC vzw
  • Resultaten van de residu-monitoring: Tendensen en nieuwe uitdagingen
    • Walter Van Ormelingen, Federal Agency for the safety of the food chain

 

We hebben uw hulp nodig!

We kijken ernaar uit u volgend jaar te verwelkomen op onze studiedag 2017. Voor deze volgende editie zijn we momenteel op zoek naar vernieuwende interessante onderwerpen. Heeft u zo'n onderwerp in gedachten? Of welke spreker zou u graag eens aan het werk zien? Laat het ons weten via email communications.be@primoris-lab.com.

Was u er bij dit jaar maar heeft u nog een vraag voor een van onze sprekers? Mail uw vraag door en we zorgen ervoor dat u een antwoord krijgt op uw vraag.  

 

 

 

 

 

 

footer