Newsletter #7

 

 

 

Deelname DeLOG meeting en bezoek QS

Deelname DeLOG meeting herfst 2016

Door onze grote specialisatie is PRIMORIS vertegenwoordigd in verscheidene werkgroepen. Een ervan is de Duitse community voor groenten en fruit DeLOG (Deutsche Laborgemeinschaft für Obst und Gemüse) van het DFHV (Deutscher Fruchthandelsverband e.V.).

Hans Braeckman, hoofd van Development & Support, nam voor PRIMORIS deel aan de herstmeeting 2016 in Bonn (GER). Volgens Hans is de deelname van Primoris in dit soort werkgroepen heel belangrijk: “Het is voor ons niet alleen een mogelijkheid om kennis te vergaren over de huidige en toekomstige trends op internationaal vlak waardoor we onze activiteiten voor onze klanten kunnen optimaliseren. Door onze kennis te delen, dragen we ook bij aan de verbetering van de labokwaliteit en daaruit volgend aan voedselveiligheid op internationaal niveau.”

Tijdens de herstmeeting gaf gastspreker Matthias Filter van het ‘Department of Biological Safety’ van het Duitse ‘Bundesinstitut für Risikobewertung’ een lezing over het toenemend belang van microbiologie in voedselanalyse. Daarnaast bespraken de deelnemers ook de analytische uitdagingen van de actieve bestanddelen chloorpyrifos, folpet & captan en  chloraat.

undefined

(c) DeLOG - DFHV

Bezoek van QS aan Belgisch labo

undefined

Op 13 oktober bezocht de raad voor residumonitoring van het Duitse kwaliteitssysteem QS het Belgisch labo PRIMORIS in Zwijnaarde. We zijn onder andere erkend door QS en waren verheugd om het team van QS ons labo en onze collega’s te tonen.

Na hun bezoek organiseerden de deelnemers een vergadering bij BelOrta in Sint-Katelijne-Waver waar ze het onder andere hadden over actuele thema’s op het vlak van residumonitoring.


 

 

 

 

 

 

footer