Voedselfraude - authenticiteitsanalyse op oregano

Ciboris voert onderzoek naar voedselfraude op kruiden en specerijen, granen, fruitsappen en verse voedingsmiddelen. Onlangs rondden ze een onderzoeksproject af in samenwerking met Universiteit Gent, ML2Grow en CRA-W, waarbij specifiek werd gekeken naar voedselfraude in oregano. Ze ontwikkelden analysemethodes om zo de oorsprong, variëteit, constante productkwaliteit en vervalsingen te kunnen bepalen.

De resultaten van dit onderzoek zijn recent gepubliceerd in Food Research International, een gerenommeerd wetenschappelijk magazine voor kwalitatief onderzoek binnen de voedingswetenschappen. De bestudeerde technieken kunnen worden gebruikt om verschillende voedselfraudevragen op te lossen in kruiden zoals oregano. Het is belangrijk op te merken dat dit type analyse een partner vereist die toegang heeft tot de juiste monsters en kennis. Als u vragen heeft over het opsporen van voedselfraude voor uw bedrijf, vindt u in Ciboris zeker een geschikte partner.

 

Wie is Ciboris?

Ciboris is een kennis- en onderzoekscentrum rond voedselveiligheid en -kwaliteit, gelegen in België, en maakt deel uit van de Primoris groep.  Ciboris voert onderzoeknaar voedselfraudein verschillende voedingsmiddelen, maar ontwikkelen ook analytische methoden om migratie van voedselcontactmaterialen op te sporen in voeding.

Contact

Klik hier om naar het volledige artikel te gaan