Newsletter Highlight

 • Save the date: 2 webinars in juni!

  Na het grote succes van onze webinars in 2020, organiseren we ook dit jaar in de maand juni twee webinars waarvoor u binnenkort via email een uitnodiging zal ontvangen. We geven al heel graag de data mee zodat u dit al met stip kan aanduiden in uw agenda:

 • Resultaten EU EFSA-monitoring 2019

  Vorige maand heeft EFSA (European Food Safety Authority) zijn jaarlijks rapport over pesticideresiduen in voeding gepubliceerd. Dat verslag beschrijft de analyse van ongeveer 100.000 voedingsstalen die in 2019 zijn verzameld over heel Europa, met een speciale focus op producten die voor het laatst in 2016 specifiek zijn gemonitord: appels, sla, perziken, aardbeien en tomaten.

 • Kwaliteit: overzicht ringtesten

  Ringtesten, onafhankelijke controles naar de analysekwaliteit van een laboratorium, maken deel uit van de dagelijkse werking van Primoris. Op basis van de resultaten van deze ringtesten worden de prestaties van de analysemethodes geëvalueerd en (indien nodig) bijgestuurd. Bovendien neemt Primoris regelmatig deel aan undercover ringtesten om te voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. 

   

Lees alle artikels

   

Archived Newsletters

Flash

 • State of the art technologie zorgt voor een hogere betrouwbaarheid en verlaging van de rapporteerlimieten

  State of the art technologie is een must wanneer je als laboratorium de hoogste betrouwbaarheid wil aanbieden op het vlak van analyseresultaten, snelheid en service. Dankzij dagelijkse investeringen en het gebruik van de nieuwste technologie, zullen we op 18 juni voor een aantal componenten in onze multiresidumethodes voor pesticides de rapporteerlimiet verlagen en voegen we eveneens een aantal extra componenten toe aan dit pakket.

 • Lancering multiresidu-methodes met maximaal aantal componenten aan de laagst mogelijke RL

  Onderzoek en ontwikkeling maken fundamenteel deel uit van de werking van Primoris. Bij deze ontwikkelingen houden we steeds rekening met evoluties van de marktvraag en wetgeving. Door o.a. de toegenomen focus op voedselveiligheid, speelt maximale risico-afdekking een steeds grotere rol bij residu-analyses van pesticiden. Eveneens is de marktvraag naar steeds lagere rapporteerlimieten aanzienlijk gestegen. Om tegemoet te komen aan deze evolutie, bieden we vanaf 5 mei een XL-variant aan van 4 uitgebreide multiresidumethodes.

 • Uitbreiding scope LC-MS/MS multiresidumethodes op 1 maart

  Op maandag 1 maart activeren we een aanzienlijke scope-uitbreiding van onze LC-MS/MS multiresidumethodes. Dankzij deze uitbreiding zorgen we voor maximale zekerheid t.o.v. de huidige voedselveiligheidswetgevingen en -richtlijnen en bieden we u markt- en productrelevante analysemethodes aan.

NEWSLETTER REQUEST