Newsletter Highlight

 • Kwaliteit: overzicht ringtesten

  Ringtesten, onafhankelijke controles naar de analysekwaliteit van een laboratorium, maken deel uit van de dagelijkse werking van Primoris. Op basis van de resultaten van deze ringtesten worden de prestaties van de analysemethodes geëvalueerd en (indien nodig) bijgestuurd. Bovendien neemt Primoris regelmatig deel aan undercover ringtesten om te voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. 

 • Primoris erkend voor het Franse Crédit Impôt Recherche

  Goed nieuws voor onze Franse klanten! Als spin-off van de Universiteit Gent, heeft Primoris altijd een wetenschappelijke aanpak behouden in haar activiteiten. Bovendien is Primoris vanaf nu erkend voor het Franse ‘Crédit d’Impôt Recherche’ (CIR) door het Franse Ministerie voor Hoger Onderwijs, Onderzoek en Innovatie.

 • Lancering nieuwe rapporteeroptie en -tolerantie

  Op 2 november hebben we twee belangrijke updates gelanceerd in de rapporteeropties en -toleranties die we u aanbieden wanneer u een residu-analyse aanvraagt.

  1. Toevoeging van risicoberekening via PRIMo-model
  2. Invoering FDA-tolerantie (Verenigde Staten)

   

Lees alle artikels

   

Archived Newsletters

Flash

 • Methode QU2 vanaf 23/08 onder accreditatie

  De analysemethode QU2 is een uitdagende analyse om op een kwaliteitsvolle manier uit te voeren. Dankzij ons dagelijks streven naar kwaliteit en de hoogste betrouwbaarheid, zijn we erin geslaagd om vanaf maandag 23 augustus de QU2-methode onder accreditatie aan te bieden voor groenten, fruit, oliehoudende zaden en granen. In deze analysemethode zijn de parameters paraquat en diquat opgenomen.

 • State of the art technologie zorgt voor een hogere betrouwbaarheid en verlaging van de rapporteerlimieten

  State of the art technologie is een must wanneer je als laboratorium de hoogste betrouwbaarheid wil aanbieden op het vlak van analyseresultaten, snelheid en service. Dankzij dagelijkse investeringen en het gebruik van de nieuwste technologie, zullen we op 18 juni voor een aantal componenten in onze multiresidumethodes voor pesticides de rapporteerlimiet verlagen en voegen we eveneens een aantal extra componenten toe aan dit pakket.

 • Lancering multiresidu-methodes met maximaal aantal componenten aan de laagst mogelijke RL

  Onderzoek en ontwikkeling maken fundamenteel deel uit van de werking van Primoris. Bij deze ontwikkelingen houden we steeds rekening met evoluties van de marktvraag en wetgeving. Door o.a. de toegenomen focus op voedselveiligheid, speelt maximale risico-afdekking een steeds grotere rol bij residu-analyses van pesticiden. Eveneens is de marktvraag naar steeds lagere rapporteerlimieten aanzienlijk gestegen. Om tegemoet te komen aan deze evolutie, bieden we vanaf 5 mei een XL-variant aan van 4 uitgebreide multiresidumethodes.

NEWSLETTER REQUEST