Op deze pagina zullen we regelmatig technische informatiefiches plaatsen rond verschillende topics. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of als u een onderwerp wil voorstellen voor een volgende fiche. U kan contact opnemen via communications.be@primoris-lab.com.

 

Geharmoniseerde actielimieten voor MOAH in voeding

November 2022

Door de specifieke toxicologische relevantie van MOAH in voeding, zijn verschillende EU lidstaten vragende partij voor geharmoniseerde actielimieten die doorheen de volledige EU gehanteerd kunnen worden. Aangezien dit geen officiële regelgeving is, kan elke lidstaat bepalen hoe ze deze limieten zullen implementeren.

Interesse in het volledige verhaal? Klik hier om de volledige paper te ontvangen. (Engels)

 

 

 

 

 

 

 

Newsletter highlight

Succesvolle relana audit

Primoris maakt deel uit van relana®, de kwaliteitscirkel van een tiental Europese labo's op het vlak van analyse van pesticiden en contaminanten. Eerder dit jaar was er een relana audit in Primoris en hierbij kregen we uitstekende feedback. In de eerste plaats staat het labo op een hoog en stabiel kwaliteitsniveau en daarnaast waren de auditoren ook onder de indruk van de bekwaamheid van onze mensen.

Lees meer artikels

Flash news

Voedselfraude - authenticiteitsanalyse op oregano

Ciboris voert onderzoek naar voedselfraude op kruiden en specerijen, granen, fruitsappen en verse voedingsmiddelen. Onlangs rondden ze een onderzoeksproject af in samenwerking met Universiteit Gent, ML2Grow en CRA-W, waarbij specifiek werd gekeken naar voedselfraude in oregano. 

Ciboris Webinar: Tackling Food Fraud in Fruit and Fruit Juices

As your reliable source for training Ciboris is offering you a free webinar on methodologies to combat food fraud in fruit and fruit juices. SGF International e.V. and Ciboris are collaborating to tackle one of the more difficult cases in fruit juice authentication: detection of peach puree in apricot puree. This adulteration with a biologically similar product is hard to uncover.

8u en 36u analyses op ethyleenoxide beschikbaar

We zijn verheugd u te kunnen melden dat we voor analyses naar ethyleenoxide de snelle rapporteertermijnen van 8u en 36u aanbieden (vanaf aankomst van het staal op het labo).