Erkenning door een organisatie betekent dat men voor deze organisatie analyses mag uitvoeren. De meeste erkenningen baseren zich momenteel op de ISO 17025 accreditatie, in een aantal gevallen aangevuld met bijkomende eisen. Primoris is als labo erkend door (onder andere):

Het Belgische Federaal Agentschap Voedselveiligheid FAVV-AFSCA voor de analyse van pesticiden, mycotoxines en nitraat in voedingsmiddelen

undefined

Primoris maakt deel uit van relana®de kwaliteitscirkel van labo's op het vlak van analyse van pesticiden en contaminanten. Het woord Relana staat voor "reliable analysis" en is opgericht met als doel om de kwaliteit en integriteit van analyses binnen de voedselketen te verzekeren. Alle labo's die opgenomen zijn in Relana engageren zich om hoge kwaliteit te leveren in hun activiteiten en dienstverlening.

VERSE PRODUCTEN

undefined

Het Duitse kwaliteitssysteem voor voeding QS Qualität und Sicherheit. Primoris toont zo aan ook aan extra eisen, zoals een brede accreditatiescope, samenstelling van de analyses en goede resultaten in QS- en andere ringtesten, te voldoen.

BIO (ORGANISCHE PRODUCTEN)

undefined

Het Duitse Bundesverband Naturkost Naturwaren ( BNN), in het kader van de organische groenten- en fruitteelt. Door deze erkenning als gecertificeerd laboratorium is Primoris gemachtigd om BNN-conclusies van de resultaten in de rapportering op te nemen.

undefined

Het Nederlandse BIO-KAP. Primoris is erkend als één van de weinige laboratoria, die volgens hun deelnemers het beste voldoen aan het hoge kwaliteitsniveau om analyses op biologische producten uit te voeren.

DIERVOEDERS

undefined

Primoris is in België erkend door Ovocomhet Belgisch overlegplatform voor de diervoedersector.

undefined

Primoris Belgium is GMP+ BA11-gecertificeerd. GMP+ International is het volwaardig en alom gerespecteerd certificatieschema, dat garant staat voor veiligheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid in diervoeders.

SUPERMARKTEN

undefined

Het Duitse kwaliteitssysteem Edeka AG, dat naast accreditatie ook weer een aantal specifieke eisen voor laboratoria heeft. Primoris kan de resultaten van de Edeka-stalen onmiddellijk in de i-monitoring databank van deze organisatie invoeren.

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

undefined

PRIMORIS Belgium is lid van be-sup, de officiële gesprekpartner voor de voedingssupplementenindustrie in België.  Op Europees vlak is be-sup actief lid van de Europese federatie EHPM, het officieel aanspreekpunt voor de sector tegenover de Europese instellingen. PRIMORIS Belgium combineert hoge aandacht voor betrouwbaarheid in voedselanalyses met continue investeringen in kennis en klantenondersteuning. Dit heeft gezorgd voor een sterke reputatie in betrouwbare analyses van complexere matrixen zoals voedingsadditieven, supplementen, oliehoudende zaden en plantaardige oliën, essentiële oliën en kruiden.