Duurzaamheid is een zeer breed begrip waar iedereen zowat zijn eigen invulling van heeft. Bij Primoris dragen we duurzaamheid echter hoog in het vaandel en dus is het voor ons belangrijk dat we allemaal met de neus in dezelfde richting staan. Zo maken we binnen het concept duurzaamheid een verdere onderverdeling in drie peilers:

 

Product

De duurzaamheid van ons product focust vooral op duurzame groei, zodat we een sterke toekomst kunnen vrijwaren. Dit doen we bijvoorbeeld door een nauwe samenwerking met enkele belangrijke leveranciers, waardoor we samen met hen kunnen voldoen aan de noden van ons proces. Daarnaast hebben we ook een Lab Support Team met onder andere een Continuous Improvement Officer, een team dat in samenwerking met het labo steeds op zoek gaat naar verbetering binnen de bestaande processen.

Vervolgens kijken we ook breder naar het product en willen we ook sterk inzetten op de duurzaamheid binnen de food en feed keten, wat meteen ook een groot deel is van de missie van Primoris. Daarnaast hebben we ook een partnership met Ciboris, die fundamenteel onderzoek doet en projecten leidt in het kader van bijvoorbeeld voedselfraude en risk assessment in de productieketen.

 

Planet

Deze peiler sluit aan bij het idee van duurzaamheid met het oog op milieu. Binnen Primoris hebben we de ISO14001 certificering die zorgt voor een efficiënt milieumanagementsysteem waarmee we de impact van onze activiteiten op het milieu willen beperken. Een groot deel van onze inspanningen hier zijn gericht op een sterk afval- en sorteringsbeleid, wat verder gaat dan de meest frequente stromingen als karton, PMD en glas die overigens binnen het volledige labo streng worden opgevolgd. Ook bij het ontwikkelen van nieuwe en bestaande methodes wordt er actief gekeken naar hoe we het gebruik van solventen en het solventafval achteraf kunnen beperken.

We stimuleren ook het gebruik van herbruikbare verpakkingen (Primoris tassen, Primoris drinkbus, ...) en kiezen zoveel mogelijk voor lokale leveranciers (Soeperman Jan, Foodmaker, ...). Ten slotte bieden we een ondersteunend thuiswerkbeleid én de mogelijkheid tot uiterst voordelige fietsleasing, zodat ook het pendelen een groen alternatief krijgt.

 

People

Het hart van Primoris zijn natuurlijk onze mensen en daar dragen we maar al te graag zorg voor. Zo organiseren we workshops rond mentaal kapitaal, zowel voor leidinggevenden als voor medewerkers en voorzien we de nodige ondersteuning waar dit nodig is. Daarnaast zorgt het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk ook voor de nodige communicatie tussen de mensen, de vakbond en de directie, waarbij via concrete voorstellen actief gewerkt wordt aan een ideale werkomgeving.

We maken het kortom dus zo aangenaam als mogelijk voor onze werknemers, meer informatie hierover kan je terugvinden op onze 'Primoris Life' pagina.

 

Updates

undefined

Hoe we dit alles concreet waarmaken, kan je het beste volgen op onze LinkedIn pagina. Via deze link kom je terecht op een overzicht van onze berichten en acties rond duurzaamheid binnen Primoris. Neem dus zeker eens een kijkje!